Mods / Modpack voor World of Tanks

Door p0st op zondag 24 maart 2013 22:01 - Reacties (2)
Categorie: -, Views: 5.115

Sinds de review op Tweakers ergens in januari van dit tot nu toe koude jaar, ben ik helemaal verknocht aan World of Tanks. Ik heb al aardig wat (vooral late) uurtjes verstookt aan dit spel, en inmiddels verveelt het na ongeveer 1250 battles nog steeds niet :)

Sinds kort ben ik ook lid van onze eigen WoT clan Gathering Of Tanks (GOT2), en alhoewel ik nog niet zoveel battles in platoon gespeeld heb met de andere clanmembers, is het leuk om niet altijd alleen te hoeven spelen.

Maar goed, deze post gaat over een aantal visuele mods die ik gebruik voor World of Tanks, waarvan ik vind dat ze enerzijds waarde toevoegen, of anderzijds de game net even iets mooier/geraffineerder maken dan deze al is. Hieronder een overzicht van de mods die ik gebruik, elk met hun eigen download link. Als je ze allemaal wilt gebruiken dan kun je het Modpack downloaden onderaan dit bericht, op de screenshots (klikbaar!) zie je hoe dit er uit komt te zien!

1. POGS Contour Mod
Mod die mooie 'minimal' icoontjes boven tanks weergeeft met Tier/Type/Armor Hull+Turret/HP
Download Link
http://img138.imageshack.us/img138/8743/pogs.png


2. Mini Map Advanced
Minimap met semi-transparante randen, hulplijnen en viewrange cirkel
Download Link
http://img18.imageshack.us/img18/8370/mapit.png


3. Damagepanel + Hitlog
Uitgebreidere versie van de orginele damagepanel, met een tabel waarin je ziet hoe vaak je zelf geraakt bent + damage, en hoevaak je anderen geraakt hebt + damage
Download Link
http://img545.imageshack.us/img545/7823/damager.png


4. J1mb0's Crosshair Mod
Een van de populairdere crosshair mods, mooi overzichtelijk en clean
Download Link
http://img16.imageshack.us/img16/50/jimbo.png


5. YasenKrasen Messenger Mod
Deze mod maakt je Chat + Systemchannel kleuriger, overzichtelijker en geeft wat statistieken weer onder in de Systemchannel
Download Link
http://img842.imageshack.us/img842/5462/yasen.png


6. HD Ammo/Equipment/Consumables
Verandert de icoontjes van je Ammo, Equipment en Consumables naar iets modernere en scherpere afbeeldingen
Download Link
http://img823.imageshack.us/img823/2673/shellss.png


7. Female Crew
Verandert de crew images van de standaard plaatjes naar vrouwelijke crewmembers, voor elke natie
Download Link
http://img4.imageshack.us/img4/5813/crewht.png


8. Tankicoontjes
Verandert de icoontjes van de tanks in zowel je Tank Caroussel als de Tech Tree naar iets kleurigere icoontjes, met licht zichtbare camo
Download Link
http://img687.imageshack.us/img687/8068/tankv.png


Installatie van de Mods / Modpack: Alle files/folders kun je uitpakken in de /res_mods/0.8.4 map in je WoT installatie map, en zodra je WoT start zal het spel herkennen dat de files in de /res_mods/ map staan en deze gebruiken in plaats van de standaard files.

Download Link Complete Modpack: http://www19.zippyshare.com/v/14397919/file.html

Voorbeeld In-Hangar
http://imageshack.us/a/img825/4240/shot007s.png

Voorbeeld In-Game
http://img35.imageshack.us/img35/5724/shot011rd.jpg

Dankjulliewel!

Door p0st op maandag 16 juli 2012 22:20 - Reacties (20)
Categorie: -, Views: 5.196

Lieve mede-tweakers,

Mede dankzij jullie heb ik een waardebon van 100 euro gewonnen bij Coolblue, waar ik hoogstwaarschijnlijk een nieuw Senseo apparaat van ga aanschaffen :) zie hiervoor ook http://www.koffiecenter.nl/product/128140/inventum-hk20.html een ECHTE koffiemachine voor gekocht heb, en wel deze: http://www.koffiecenter.n...-hd8743-xsmall-black.html

De 5 winnaars van de cadeabonnen van 25 euro zijn Pepijn Zonderachternaam, Evelyn Hermans, Alinda Gerrits, Christian Zijtveld en San Klomp. Ik hoop natuurlijk van harte dat dit grootendeels tweakers zijn (die al dan niet op mij gestemd hebben), so if that's the case please give a shout!

http://tweakers.net/ext/f/msUFR6mpMC209HWb3lkp6yoc/full.png


Nogmaals, mijn dank is van overtreffende magnitude :Y)

Vote? Win bon van 25€!

Door p0st op woensdag 4 juli 2012 23:58 - Reacties (29)
Categorie: -, Views: 5.078

Hi mede-tweakers.

Vorige week heb ik meegedaan aan een actie van Coolblue waarmee ik een LG Optimus 4X HD kon winnen door het schrijven van een review van een gekocht product bij Coolblue. Natuurlijk heb ik daar aan meegedaan, en wat denk je: Gewonnen!

Ons is gevraagd om ook een review over de 4X HD te schrijven, met de mogelijkheid om nog eens een waardebon van 100€ te winnen! Natuurlijk doe ik hier ook weer aan mee :)

Ik zou jullie dan ook vriendelijk willen vragen of jullie op mij zouden willen stemmen via Facebook, en natuurlijk niet voor niets, want onder de stemmende mensen (en dat zijn er geen duizenden) wordt 5x een waardebon van 25€ verloot!

Je kunt op de volgende pagina stemmen (ik heet Anton, da's review nummer 1): https://www.facebook.com/...36?sk=app_437892546234317

Alvast enorm bedankt!!!!

Gr. Anton

HTPC/Server ideeën, Tips?

Door p0st op zondag 26 februari 2012 15:00 - Reacties (30)
Categorie: -, Views: 8.152

Ik ben de laatste weken na aan het denken over het in elkaar zetten van een mooie kleine HTPC/Server, waar ik het volgende mee wil kunnen:
  • Films/Series (720p/1080p) rechtstreeks op mijn TV kijken via HDMI
  • Minecraft Server draaien
  • Opslag van Films/Series zodat mijn laptop niet te vol raakt
  • Periodiek een backup maken van mijn User map van mijn laptop
Het zal dus een machine worden die naast de TV komt te staan, en constant aan zal staan. Omdat geld ook mij niet aan komt waaien is het dus wel een pré dat het systeem niet al te veel stroom gebruikt en zuinige hardware heeft. Omdat het ding geen wonderlijke dingen hoeft te kunnen zoals blijkt uit mijn lijstje, hoeft de HTPC dus ook geen top notch hardware te bevatten.

Omdat de HTPC naast mijn TV moet komen te staan, heb ik besloten dat ik graag een Mini-ITX moederboard, en een behuizing speciaal voor mITX wil aanschaffen. Na even rond te kijken kom ik op de volgende mogelijkheden uit:

Kast
Liefst niet al te duur, en zwart omdat dit bij het interieur past. Na even rond te kijken kom ik op de volgende potentiële kasten uit, waarvan de eerste mijn voorkeur heeft vanwege de degelijke en simpele uitstraling.

Chieftec BT-02B MiniTower, 180W, mITX
http://tweakers.net/ext/f/N5oJATGi5kD6giaysEsES1gH/full.jpg

InWin BP655 Mini-ITX, Black, 200W
http://tweakers.net/ext/f/i3OQ9cijTY7nW20K0wnKbMJZ/full.jpg

Moederboard
Eigenlijk heb ik maar 2 wensen w.b. het moederboard, enerzijds moet deze over een HDMI aansluiting beschikken zodat ik de HTPC rechstreeks op mijn TV aan kan sluiten met 1 kabel voor video & audio, en anderzijds moet deze energiezuinig zijn dus neig ik naar een mITX met on-board CPU. Deze lijkt mij een geschikte kandidaat:

Sapphire IPC-E350M1W, E350, A50M, 2xDDR3 mITX
http://tweakers.net/ext/f/jhW9dMgj1n1vbjGgcg6cgbM0/full.jpg

RAM
Qua RAM geheugen heb ik ook 2 eisen. Enerzijds moet er voldoende RAM zijn om Windows 7 fatsoenlijk te draaien, en anderzijds wil ik graag een Minecraft Server draaien dus daar moet genoeg RAM voor zijn (1GB per Server). Omdat ik goede ervaringen heb met Kingston denk ik aan de volgende:

Kingston ValueRam 4GB(2x2GB) DDR3 1066MHz CL7
http://tweakers.net/ext/f/y4uPyTOHyR5uQ9wi0Lie4974/full.jpg

HDD
Gezien de verdubbeling van de prijzen van HDD's eind 2011 is dit eigenlijk mijn grootste zorg. Ik wil graag veel opslagruimte (om aan mijn eisen te voldoen), maar wil hier niet de hoofdprijs voor betalen. Als ik rondkijk zie ik dat je voor een 1TB schijf (3.5") al gauw rond de €100 betaalt. Misschien toch maar kijken in V&A of op MP naar een 2e hands schijf?

Optische Media/Multimedia
In principe niet nodig, omdat ik Blu-rays en DVD's in principe al met mijn PS3 afspeel. Verder heb ik een Logitech Harmony One afstandsbediening en zie ik dat ik met een simpele USB-IR receiver ook de HTPC zou kunnen bedienen met de afstandbediening, ideaal! Ik heb even op eBay gekeken en deze lijkt betaalbaar en stevig genoeg

USB PC Laptop Infrared Remote Control Controller f. MCE
http://tweakers.net/ext/f/d1DnmMMSKz0KDD3KvS307TU7/full.jpg

Conclusie
Ik ben benieuwd naar jullie ideeën, tips, zorgpunten, wetenswaardigheden op dit gebied. Ik ben helemaal nieuw in de wereld van de HTPC, en ben dus benieuwd of mijn idee haalbaar, praktisch, handig e.d. is, en of ik nog essentiële dingen mis!

Kom maar op met die feedback :)

PS Vita Story

Door p0st op zaterdag 25 februari 2012 17:49 - Reacties (5)
Categorie: -, Views: 3.638

Vorige week woensdag was het zover: Nadat ik een paar weken eerder de pre-order kit had aangeschaft mocht ik eindelijk mijn PS Vita ophalen bij de Mediamarkt op Hoog Catharijne (Utrecht). Met mijn bon in aanslag loop ik naar de dichtstbijzijnde medewerker (een jongen van een jaar of 20 gok ik), die me vriendelijk te woord staat en op zoek gaat naar mijn pre-order pakketje.

Na enige minuten zoeken en nog eens dezelfde dozen doorspitten komt de medewerker tot de conclusie dat hij er echt niet tussen zit, dus wordt er gewoon een Vita (Wi-Fi) uit het rek gepakt, met excuses dat ze mijn bon zijn kwijtgeraakt. No biggie, het blijft hetzelfde apparaat, so I don't care :D

De jongen vraagt vriendelijk of ik weet dat bij de aanschaf van een Vita de 2e game geheel gratis is. Wist ik niet, dus dat kwam heel mooi uit. Intussen deed iets in mijn hoofd 1+1 = 2+2? dus ik vraag of 2 kopen 2 gratis ook een mogelijkheid is. De jongen twijfelt even, maar gezien het issuetje met mijn kwijtgeraakte bon gaat hij hier mee akkoord, nice!

Vervolgens langs het rek games/accessoires lopen en 4 games + 16GB memory card meepakken (by the way, €49 voor 16GB lolwut?). Het zijn Uncharted, ModNation Roadtrip, Rayman Origins en Virtua Tennis 4 geworden. Even langs de kassa om het geheel af te pinnen zonder te veel na te denken over de aderlating die mijn rekening binnen enkele seconden ondergaat, en op naar huis!

Thuisgekomen gelijk uitpakken natuurlijk. Het valt me op dat het geheel mooi compact ingepakt is, met een overvloed aan paperassen in velerlei talen erbovenop. Het meest opvallende vind ik de adapter/oplader, die in 3 stukken verdeeld is: een klein rechthoekig kastje voor de tranformator, en een stroomkabel en een USB-Vita kabel die je beide in de transformator plugt. Wel handig, want zo heb je gelijk een USB-Vita en Adapter-Vita kabel in 1 zoals ook bij de smartphones van tegenwoordig te vinden is.

Na de eerste keer opstarten en configureren staat er gelijk een update (1.61) klaar, die ik dan ook gelijk maar gedownload en geïnstalleerd heb. Het eerste dat opvalt is toch wel de vloeiendheid van de UI. Deze is vergelijkbaar met die van Android 4.0/iOS en voelt dus zeer prettig aan. Samen met het scherpe OLED scherm is het een genot om naar te kijken, al ben ik wel wat verwend met de PPI/resolutie van mijn Galaxy Nexus, dus het is allemaal net iets karteliger en grover, maar zeker een enorme verbetering t.o.v. de PSP en de (3)DS.

Het toevoegen van een extra (en nu ook eindelijk echte!) analoge stick is echt een plezier, vooral bij spellen als Super Stardust Delta en Uncharted zijn deze in mijn ogen onmisbaar. Het (capacitieve) touchscreen reageert snel en accuraat, zo gaat typen vloeiend en foutloos en ook de menubediening gaat prima. Van het achtertouchpad weet ik nog niet zo goed wat ik hiervan moet denken, het voelt nu vooral nog erg gimmicky aan en ik kan me eigenlijk niet meer voorstellen dan dat het handig is om deze voor te programmeren als L2/R2 en L3/R3 toetsen, om zo de functionaliteit van een volwaardige controller na te kunnen bootsen bij spellen zoals Call of Duty of Battlefield.

Zijn er dan geen minpunten aan de PSVITA? Tuurlijk wel! Zo is het apparaat iets lichter dan de originele PSP1000, maar op een of andere manier krijg ik toch een soort van tintelend gevoel in mijn armen/handen als ik er te lang achter zit. Ik weet niet hoe dit precies kan, ik denk omdat het apparaat niet iets anders vasthoudt dan de PSP, en

Verder zijn de A-titel spellen nou niet echt goedkoop, tussen de 25 en 50 euro. Ik had het geluk dat ik gebruik kon maken van de Mediamarkt actie en dus 4 spellen voor 80 euro heb, maar ik had stiekem wel gehoopt dat de PS Vita titels ergens tussen de 20-30 euro max zouden kosten. Gelukkig zijn er naast deze A-titels ook nog genoeg leuke games in de Store te vinden, zoals MotorStorm RC (5,99) en Super Stardust Delta (7.99), waar ik me ook al goed mee vermaakt heb.

Wat me ook opvalt is dat de laadtijden van spellen vrij lang zijn, voor een apparaat dat met gamecards werkt en niet met UMD's zou je verwachten dat het allemaal wat vlotter gaat omdat het geen media van een schijfje hoeft te laden maar het direct van flash geheugen in kan laden, maar dat valt dus een beetje tegen.

Ik ga verder geen vergelijkingen maken met tablets, omdat ik van mening ben dat de Vita een hele andere markt bedient dan de tabletmarkt, namelijk de (casual) gamer, die het niets vindt om alle spellen puur met een touchscreen te spelen en wat meer diepgang in zijn spellen verwacht dan een typische tablet game. Ongetwijfeld zal er Angry Birds naar de Vita komen (nu ook al Plants Vs. Zombies) maar de A-titels hebben onnoemelijk veel meer diepgang dan de Android/iOS games die op de markt zijn.

Mochten jullie verder nog vragen hebben over de Vita, stel ze dan in de comments hieronder en ik zal ze zo goed mogelijk proberen te beantwoorden :)

Thanks for reading!